Våra hundar

         

                                                

                                                                                                                                          

 

Dagbok

Galleri

Gästbok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva & Råggrindan's Kiri
Peter & Korabos I-Foxie

Råggrindan's Kiri föddes i Piteå våren 2004. Åtta veckor gammal flyttade Kiri in hos oss. Hon klev vant in genom dörren och rörde sig i huset som om hon alltid hade bott här. Samma världsvana sätt har följt henne genom åren, det är som om hon redan har besökt alla platser tidigare. Detta gör att hon också finner sig i allt som händer, och kopplar lätt av i alla situationer.

 

Kiri har friröntgade höftleder (A)och armbågsleder (ED ua). I hennes stamtavla återfinns

hundar som Norpatorps Kubik, Polarmarkens Varro, Silverpilens Norpa och Kurants Öb.

Kiri är öppen och trevlig. Hon älskar alla och hoppar kanske för gärna på de besökare som kliver in genom dörren, dock är det en ärlig överdrivenhet. När hälsningarna sedan är avklarade kopplar hon

snabbt av igen. Dock tittar hon till gästerna emellanåt, eftersom hon gärna vill att de kliar henne då och då under besöket.

 

Ett år gammal genomförde Kiri en mentalbeskrivning. Hon hade starka reaktioner vid momenten, ung och oerfaren som hon var, men de rann av henne lika fort och var glömda redan när vi startade promenaden till nästa överraskning. Kiri är mycket trygg i sig själv och har en god självkänsla. Under de avslutande skotten var hon helt oberörd.

 

Kiri mognade sent. När hon fyllde ett år var hon fortfarande väldigt valpig i sitt sätt. Att träna lydnadsmoment på allvar fungerade inte under några längre stunder. Men så löpte hon ännu en gång, då var hon 13 månader gammal. Det var som att vända på ett mynt. Allting trillade ner direkt. Vi tränade på kort tid in både lydnadsklass 1 och appellklass spår. När Kiri var 15 månader gammal startade hon på sin första tävling. Både första priser och uppflyttningar duggade tätt. Hon visade sig vara en fantastisk tävlingshund och matte blev mäkta stolt!

 

Under vintern tävlade hon sedan i lydnadsklass 2 och fick ett första pris direkt. Efter några olyckliga händelser vid två platsliggningar på tävling började Kiri känna ett stort obehag vid momentet. När vi under sommaren 2006 tävlade vidare vågade Kiri inte längre lita på de hundar som låg intill henne. Hela situationen hade blivit olustig för henne. Med goda träningskamrater kom hon över den obehagliga känslan, och ligger nu åter tryggt på platsliggningar. Vi startade därför våren 2007 i lägre klass och fick snabbt en uppflyttning till högre klass spår. Kiri är uppflyttad även där, och tävlar nu i elit klass spår. Hösten 2008 tog hon ett första pris på sin premiärtävling i lydnadsklass 3. Kiri njuter av att träna nya moment, vilket gör att arbetsglädjen ökar desto mer!

 

Kiri blev mamma första gången i februari 2007. Hon axlade sin roll med stor mognad och omsorg, det är fantastiskt att se vilken instinkt som finns nedärvd i våra hundar. Det blev en valp i kullen,          J-kullen. Han fick mycket körlek, omsorg, lek och fostran av Kiri.

 

Hennes andra kull, R-kullen, föddes under hösten 2007. Det var sex valpar som gav sig ut i världen med stor glädje och nyfikenhet. Ett år senare kan vi konstatera att de har blivit positiva och trygga hundar med en enorm arbetsglädje. Två av dem (Raya och River) tävlade redan vid 10 månaders ålder med första pris som resultat. Hela kullen genomförde mentalbeskrivning med mycket fina resultat och samtliga godkändes på skotten. Flera av dem är även korade med fina resultat.

 

Kiris tredje kull, N-kullen, föddes i november 2008. Där finns nio valpar, sex hanar och tre tikar. Även här var några hundar snabbt ute på tävlingsbanorna, Nittra och Nimbus tog vid 10 månaders ålder LP i lydnadsklass 1. Nimbus tog kort därefter även ett 1:a pris i lydnadsklass 2.

 

Korabos H-Texie föddes sommaren 2012. Texie är av rasen Border collie. Hon är en positiv och kavat tjej, med stor nyfikenhet. Hon har en underbar energi och härlig leklust. Detta gör att Texie är härlig att träna med, både när det gäller lydnad, spår och vallning. Efter bara några få tävlingar blev hon uppflyttad till både lydnadsklass 3 och lägre klass spår. Under vintern tränar och tävlar hon i rallylydnad, och även där blev hon efter några få tävlingar snabbt uppflyttad till Avancerad klass. Texie har ett starkt eye, och är mycket duktig i fårhagen. Mitt mål är att tävla även i vallning med henne.

 

Korabos I-Foxie föddes sommaren 2014, och är en halvsyster till Texie. Foxie är en glad och självständig tjej med mycket stor nyfikenhet. Det blir spännande att se vad det blir av henne när hon blir stor. Tanken är i alla fall att hon ska träna och tävla i olika grenar. Foxie är husses hund, vilket förmodligen kommer att ge henne många förmåner, som t.ex. att ligga i sängen och att delta i tillagning och smakandet av morgonens frukost!

 

Korabos H-Texie